Zeldzame waterspreeuw in Papendrecht

Kerstdagen 2017. Een waterspreeuw in ons dorp! In het Engels Dipper. Volgens de kenners redelijk uniek voor Zuidwest-Nederland. Deze komt normaal voor langs snelstromend water, beekjes en stroomversnellingen. Hij zoekt zijn voedsel onder water, als een pinguin. Hij loopt zelfs over de rotsige waterbodems en keert daar steentjes om. Hoe bijzonder is dat!

Waterspreeuw-6369

Maar hier in het park bij het Noordhoekse Wiel met een labyrint van veel ondiepe sloten, aan de rand van de woonwijk, heeft hij het zo te zien ook prima naar zijn zin. Hij zit al heel wat dagen in het park en is nog niet van plan te vertrekken. Hij zit op de beschoeiingen, op de vlonders van de achtertuinen en tussen de rietstoppels van de veenoevers. Hartstikke leuk vermaak tijdens deze Kerstdagen!

Waterspreeuw-6476

Waterspreeuw-2707-2

Ik heb ook een korte video gemaakt.
De kwaliteit van de video is niet best; daarvoor was het te donker weer en bovendien is het vogeltje tijdens het vissen bijzonder beweeglijk. Ik geef toe: een deel ervan nam ik zonder statief op, wat een doodzonde is bij filmen. Maar afijn, het geeft een indruk nietwaar?