Parende Indiase Scharrelaars

Het zien van een felblauwe Scharrelaar is voor een vogelaar iets magisch. In Nederland zijn ze al lang uitgestorven. In Oost- en Zuid-Europa kun je ze nog vinden. Ook in India zie je ze, volop. Het is daar zelfs een algemene soort. Ik had het geluk om er één te zien op een kaal struikje. Ideaal om te filmen met mijn spiegelreflexcamera. Precies als ik ermee begin duikt het mannetje op voor een paring.

Ik maak alleen één fout: tijdens het filmen maak ik af en toe een foto. Daardoor onderbreekt de video precies één seconde. Dat wreekt zich aan het einde van de video: precies in die ene seconde vliegt het mannetje weg. Zo zie je twee Scharrelaars, zo is er nog één.

Voortaan schiet ik geen foto’s meer tijdens het filmen van zulke momenten, maar extraheer ik de “video-stills”. Ik doe daarmee concessie aan de fotokwaliteit, maar neem daar genoegen mee.

Hier is de video.