Beelden uit de regenwouden van Costa Rica

De eerste videobeelden van de fotografiereis met Centrum voor Natuurfotografie in Costa Rica.

In de regenwouden van Costa Rica vind je kolibries. Bij ons kleine, knusse hotel in de nevelwouden wemelt het van deze levendige, kleine vogeltjes. Ze zijn daar binnen handbereik, letterlijk. Naast prachtige foto’s heb ik een sfeerimpressie gefilmd. Het is een wat langere video, maar is dat een probleem bij de aanblik van zulke ijverige honingzuigertjes. Mijn reisgenote Marie-Elise heeft een belangrijke rol in de film en ook mijn persoon verschijnt in beeld.

 

 

Een tweede filmpje doet een eekhoorn zich in onze hoteltuin aan de westkust tegoed aan kokosnoten in een palmboom. Het schichtige diertje vertoonde zich alleen aan mij bij fel zonlicht en met hard tegenlicht. Ik moest alles uit mijn camera halen om er iets van te maken. Gelukkig is mijn timing perfect op het moment dat de eekhoorn met een mooie jump uit beeld springt.

 

Costa Rica -  Eekhoorn

 

De tweede opname toont een bidsprinkhaan in het regenwoud bij onze eerste pleisterplaats van La Selva Biological Station. Mijn reisgenoten zagen het aanvankelijk aan als een wat eigenaardig gevormd blad dat leek vervoerd te worden door bladsnijdermieren. Dan blijkt het blad pootjes te hebben: een bidsprinkhaan! Ze zetten het op een blad op het wandelpad en richten er een zaklamp op: het fotograferen kan beginnen. De bidsprinkhaan heeft echter geen zin in poseren, klimt van het blad en schommelt naar het struweel. Als we het tegenhouden toont het zijn ware temperament met enkele venijnige, bliksemsnelle uithalen. Geen wonder dat het veel vijanden afschrikt! Ik heb vertraagde  beelden nodig om de uithalen te kunnen laten zien…. Ook dit zijn geen magnifieke beelden, maar toch is het bijzonder om de typische bewegingen en poses van dit kleine monster te zien.

 

 

Costa Rica -  Bidsprinkhaan

 

Meer beelden binnenkort in mijn reisverslag. Hou deze website in de gaten.